Vuohenmaito vai korvike

Vuohenmaito vai korvike

Emonmaidonkorvikkeen korkea laatu on ehdottoman tärkeää!

Korvikkeen tulee täyttää pennun ravitsemukselliset tarpeet sen elämän kriittisinä ensimmäisinä viikkoina, kunnes pennun ruoansulatustoiminnot ja aineenvaihdunta kehittyvät käsittelemään puolikiinteää ruokaa. Koiran luontaisesta maidon koostumuksesta poikkeavan valmisteen käyttö voi johtaa ripuliin ja ruoansulatuksen häiriintymiseen sekä pahimmillaan vaikuttaa haitallisesti pennun kasvuun ja kehitykseen.

Miksi koiranpennulle tulisi antaa koiralle tarkoitettua emonmaidonkorviketta?

Lehmän- tai vuohenmaidossa ei ole sama koostumus kuin koiranmaidossa. Molemmat sisältävät aivan liian vähän proteiinia. Molemmat sisältävät myös vähemmän rasvaa ja puolet vähemmän energiaa kuin koiranmaito. Lehmänmaito sisältää liikaa laktoosia ja liian vähän kaloreita verrattuna koiranmaitoon. Kalsium- ja fosforipitoisuudet eivät sovellu koiranpennulle. Lehmänmaito tai vuohenmaito eivät ole koiranpennulle ravitsemuksellisesti täydellisiä ihanteellisen kasvun kannalta.

Koiranpennulle annettavan maidonkorvikkeen on oltava ravitsemuksellisesti mahdollisimman lähellä emonmaitoa, sen on oltava kaloripitoista ja sisältää runsaasti ja välttämättömiä rasvoja. Sen tulee olla tärkkelysvapaata ja vähälaktoosista ja sen on sisällettävä kaikki tarvittavat kivennäisaineet (erityisesti Ca/P), jotka ovat tärkeitä pennun kasvulle ja kehitykselle ja sen on oltava erittäin maistuvaa ja sulavaa.

Royal Canin emonmaidon korvikkeisiin on lisätty DHA-rasvahappoja, joilla on merkitystä aivojen kehityksen kannalta. (DHA merkittävin rasvahappo aivoissa ja silmän verkkokalvolla). Tutkittu vaikutus mm. Koiranpennun oppimis- ja keskittymiskykyyn.

Puppy Pro Tech sisältää koiralle lajispesifisiä vasta-aineita kahta yleisintä neotaalitaalivaiheen taudinaiheuttajaa (E-coli ja parvovirus) vastaan, koiranpennun tulee saada nämä emonmaidosta.

Teksti: Royal Canin