Laserhoito

Laserhoito

Lempeä ja tehokas apu kivunlievitykseen ja tulehdusten hoitoon!

Laserhoito on yhä suositumpi ja tehokkaampi hoitomuoto, jota käytetään laajasti eläinten terveydenhuollossa. Se on kivuton ja lempeä hoitomuoto, joka perustuu matalaenergisen laservalon käyttöön erilaisten kipu- ja tulehdustilojen hoitamisessa. Hoitoa käytetään usein yhdessä muiden hoitomuotojen, kuten fysioterapian tai lääkehoidon, kanssa, ja se sopii hyvin niin kissoille, koirille kuin muillekin lemmikeille.

Miksi laserhoitoa kannattaa antaa?

Laserhoidon tärkein hyöty on sen kyky nopeuttaa kehon luonnollista paranemisprosessia. Laserhoidon aikana matalaenerginen laser valo imeytyy kudokseen, mikä aktivoi soluja ja parantaa verenkiertoa. Tämä auttaa vähentämään tulehdusta, lievittämään kipua ja nopeuttamaan kudosten korjaantumista.

Laserhoito on erityisen hyödyllinen seuraavissa tilanteissa:

  • Kivunlievitys: Krooniset kiputilat, kuten nivelrikko ja selkävaivat, saavat helpotusta laserhoidosta. Hoito vähentää kipua stimuloimalla endorfiinien tuotantoa ja vähentämällä tulehdusta.
  • Haavat ja ihon vauriot: Laserhoito nopeuttaa haavojen paranemista ja vähentää arpikudoksen muodostumista. Sitä käytetään usein leikkaushaavojen tai muiden iho-ongelmien, kuten hot spotien, hoidossa.
  • Lihas- ja jännevauriot: Laserhoito nopeuttaa lihas- ja jännevammojen paranemista ja auttaa vähentämään vammoihin liittyvää kipua ja turvotusta.
  • Leikkauksen jälkeinen hoito: Laserhoito auttaa eläimiä toipumaan nopeammin leikkausten jälkeen, vähentäen samalla kipua ja turvotusta.

Mihin vaivoihin laserhoito sopii?

Laserhoitoa voidaan käyttää monenlaisten akuutti- ja kroonisten vaivojen hoitoon. Tyypillisiä hoitokohteita ovat:

  • Nivelrikko ja muut nivelvaivat
  • Lihas- ja jännevammat
  • Leikkaushaavat
  • Selkäkivut ja selkärangan ongelmat
  • Ihon tulehdukset ja vauriot
  • Hammasongelmat, kuten ientulehdus

Laserhoito on turvallinen ja hyvin siedetty hoitomuoto, joka ei vaadi anestesiaa, joten se sopii hyvin myös herkille ja iäkkäille lemmikeille.

Kuinka usein laserhoitoa kannattaa antaa?

Laserhoidon vaikutukset voivat näkyä jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen, mutta optimaalisen tuloksen saavuttamiseksi suositellaan yleensä sarjahoitoa. Hoitotiheys riippuu hoidettavasta vaivasta sekä lemmikin yleisestä terveydentilasta. Akuuttien vaivojen kohdalla hoitoa voidaan antaa päivittäin tai muutaman kerran viikossa, kunnes paraneminen etenee. Kroonisissa vaivoissa, kuten nivelrikossa, hoitokertoja suositellaan aluksi tiheämmin (esimerkiksi 2–3 kertaa viikossa) ja jatkossa ylläpitohoitona harvemmin (esimerkiksi kerran viikossa tai kerran kuukaudessa).

Laserhoito Inuvet-klinikalla

Klinikallamme käytämme uusinta laserteknologiaa tarjotaksemme parasta mahdollista hoitoa lemmikillesi. Laserhoito on tehokas ja lempeä keino tukea lemmikkisi toipumista ja parantaa elämänlaatua, oli kyseessä sitten akuutti vamma tai krooninen vaiva.

Jos haluat tietää lisää eläimesi hoitovaihtoehdoista, ota meihin yhteyttä tai varaa aika konsultaatioon.